Una vintena d’estudiants catalans de Periodisme que estudien o estan en pràctiques a l’estranger han decidit posar en marxa el digital sobre informació internacional Hemisfèria.cat, que duu per lema Ni nord ni sud.

L’objectiu del projecte és teixir una cobertura global “sense fronteres ni perjudicis” acostant la realitat social, política i cultural dels diferents països on s’estan amb una visió “jove i alternativa” a partir de les seves pròpies vivències, en una aposta pels reportatges en profunditat i l’ús intensiu d’elements visuals.

“Tenim una visió irreverent i pròpia del món, que defuig les convencions habituals en què l’hemisferi nord explica allò que passa a l’hemisferi sud. Per això explicarem el que passa des d’on passa, responent a les necessitats de les persones i no dels estats”, expliquen els impulsors d’aquest nou mitjà sense ànim de lucre.

De moment ja hi ha corresponsalies a Anglaterra, Argentina, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Estats Units, França, Holanda, India, Israel, Itàlia, Mèxic, Portugal, Regne Unit, Suècia, Xile i la Xina, les quals esperen ampliar.

Es preveu que el portal comenci a funcionar a ple rendiment el 5 de novembre (actualment està en fase de proves), coincidint amb la seva presentació oficial a Barcelona.

Campanya de ‘crowdfunding’

Per tirar endavant Hemisfèria.cat s’ha activat una campanya de micromecenatge per cobrir les despeses de part del material per a la cobertura informativa (càmeres, trípodes o micròfons), així com el manteniment del servidor web, el domini i la llicència dels programes d’edició.

L’objectiu inicial era recaptar 1.000 euros, però aquesta xifra ja s’ha superat amb escreix en els primers dies. Ara, quan s’arribi als 2.000 euros obriran noves corresponsalies, i si la recaptació assoleix els 3.000 euros es crearà un espai de subscriptors exclusiu per als mecenes. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram