El consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona ha encarregat a la direcció de BTV l’inici de converses en la “major brevetat” amb totes les parts afectades per la sentència que condemna l’empresa municipal per “cessió il·legal” de quatre treballadors d’Antena Local i obliga a internalitzar-los.

El consell es mostra “conscient de la situació de conflicte laboral”, i considera que ha de ser “proactiu” en la seva resolució, de manera que aposta per seure amb treballadors, productores i Ajuntament amb l’objectiu d’estudiar vies per solucionar-lo.

A banda, ICB emfatitza la “necessitat d’accelerar” la realització de l’estudi sobre el model de gestió dels mitjans públics de Barcelona, el qual l’Ajuntament ja havia encarregat als experts proposats pel consell d’administració. 

Es manté el recurs

En conèixer-se la sentència del Jutjat Social número 14 de Barcelona, el consell d’administració d’ICB va acordar per majoria presentar un recurs de suplicació, tot i que va traslladar la seva decisió al ple municipal de l’Ajuntament. Però malgrat aquest va aprovar acatar la decisió judicial, ara ICB manté el recurs, almenys de moment, i obre la porta a la negociació entre les parts.

Al novembre, ICB va argumentar la presentació del recurs “en discrepància” amb el fons de la resolució judicial, en compliment dels “deures d’administració diligent i lleial”, i atès el “greu perjudici econòmic que suposa per a la societat”. 

Amb tot, entenia que la sentència comporta unes “implicacions estratègiques, programàtiques i pressupostàries i sobre el propi model de gestió de BTV” que traspassen les seves competències,motiu pel qual va traslladar la decisió al ple.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram