El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha obert un període d’informació prèvia a El Punt Avui TV per emetre menys de les 60 hores setmanals de programació de proximitat a què obliguen cadascuna de les set llicències que va llogar a Canal Català fa dos anys. De confirmar-se l’incompliment, es tractaria d’una infracció greu, que comporta sancions de 12.001 a 90.000 euros.   

El període d’informació que ha obert l’ens regulador (aprovat amb tres vots a favor i tres abstencions) és previ a la possible incoació d’un expedient sancionador, i té per objectiu que l’operadora realitzi les al·legacions que consideri oportunes.

El CAC va iniciar l’actuació d’ofici en comprovar que el canal d’El Punt Avui TV per a la demarcació de Barcelona no complia eventualment amb el compromís adquirit d’emetre 60 hores setmanals de programació de proximitat. L’ens regulador va analitzar una mostra del 21 al 27 d’abril de 2015 i va constatar que la cadena emetia tres programes (1món.cat, La 7mana Vallès Occidental i Viure cada dia) que sumaven un total de 4 hores i 13 minuts (incloent redifusions).

L’any passat, el Consell de l’Audiovisual va obrir un expedient sancionador per un possible incompliment de la concessió per emetre en cadena tota la programació quan la normativa ho limitava al 25%. Finalment, però, es va arxivar perquè durant el procés es va modificar el concepte de producció pròpia en la Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya.

Casualment, el 17 de març (un dia després que el ple del Consell aprovés obrir el període d’informació a El Punt Avui TV), el Parlament va aprovar per unanimitat instar el Govern a reformar de nou les lleis del CAC i la CCMA. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram