Nova onada de retallades i acomiadaments a Unidad Editorial. L’editora d’El Mundo, Marca i Expansión es prepara per realitzar “una àmplia reestructuració que comportarà importants canvis organitzatius” i un nou “ajustament” de plantilla en la majoria d’empreses del grup, segons ha anunciat la direcció als treballadors.

Tot plegat implicarà l’execució abans de l’estiu d’un nou ERO per almenys el 10% de la plantilla, uns 140 treballadors, que s’especula podria arribar a doblar-se fins al 20%. Es tracta del tercer expedient de regulació d’ocupació en vuit anys. Des del 2008, quan tenia 2.200 treballadors, Unidad Editorial ha reduït la plantilla un 36%.

Les noves retallades formen part d’un “pla estratègic” per als propers anys amb el qual aspira a trobar un model de negoci “rendible i sostenible” que garanteixi la viabilitat del grup, a banda de reduir despeses. Amb aquest pla es persegueix donar resposta “a les noves exigències del mercat i als grans reptes del sector, consolidant el procés de transformació digital iniciat el 2015, que afecta totes les estructures i publicacions del grup”.

El nou ERO fa mesos que plana sobre l’editora. Concretament, des de gener, quan la matriu italiana RCS Mediagroup va anunciar que Espanya havia de reduir la despesa en 15 milions d’euros en els propers tres anys (en total, la retallada al grup italià serà de 60 milions). Posteriorment, al març, es va fer públic que Unidad Editorial havia quadruplicat les pèrdues operatives durant el 2015. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram