La Comissió Europea portarà l’Estat espanyol davant del Tribunal de Justícia de la UE per no haver suprimit la taxa del 0,9% que imposa a les operadores de telecomunicacions dins la nova Llei de finançament de RTVE, en considerar que no és compatible amb la normativa comunitària. D’aquesta manera, les diferents explicacions donades per l’Estat des del setembre no han satisfet les exigències de Brussel·les.

El passat 1 de febrer, em ministre espanyol de la Presidència, Ramón Jáuregui, es va reunir amb la comissària europea de l’Agenda Digital, Neelie Kroes, per conèixer les seves objeccions a la Llei de finançament de RTVE. Jáuregui es va comprometre a enviar-li una proposta d’esmena en el termini d’un mes, tot i que mantenint la taxa a les operadores, però la Comissió va assegurar que la resposta d’Espanya ja estaria fora de termini.

Segons la CE, la taxa és il·legal perquè suposa una doble imposició i viola el principi de què els impostos aplicables a les telecos han d’estar “relacionats específica i directament amb la cobertura dels costos de regular el sector de les telecomunicacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram