La Secretaria de Comunicació de la Generalitat ha enviat una carta al conseller delegat de Twitter, Dick Costolo, on es dóna suport a la campanya #twitterencatalà perquè la xarxa social sigui traduïda en aquesta llengua.

En la missiva, datada el passat 20 de setembre, el secretari de Comunicació, Jordi Martí destaca que el català ocupa una posició “especialment forta” a internet, on és la vuitena llengua a la blogosfera i la 14a a Google. A més, recorda que el cercador, així com Wikipedia, Facebook o YouTube sí tenen versió en català.

Martí també afegeix que Catalunya va ser “la primera nació sense Estat” a tenir el seu propi domini, el .cat, que ja té registrades uns 48.000 webs en poc més de cinc anys, i que el 46,5% dels usuaris consumeixen internet en català. “Confio que aviat els usuaris catalans de Twitter veurem complertes les nostres esperances”, conclou Martí, qui va fer pública la carta amb un tuit.

La missiva es va enviar tres dies després de la piulada massiva #twitterencatalà, una acció impulsada després que el microblogging anunciés la seva traducció a 11 llengües més, però no el català, tot i que al juny es donava per fet que estaria en les properes traduccions.

Tot i que Costolo va donar el vistiplau al febrer, el periodista Albert Cuesta explica a l’Ara que ha detectat “animadversió entre els tècnics del departament de localització de Twitter, encarregat de gestionar les traduccions, el qual no s’hauria mostrat gens receptiu a les promeses del conseller delegat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram