En paral·lel a l’acord amb la Cope per absorbir ABC Punto Radio, el grup Vocento va presentar un pla d’eficiència que fins al març preveu executar una sèrie de retallades a tots els nivells per rebaixar la despesa en 35-40 milions d’euros anals.

Aquest dimarts, el grup va començar a executar el seu pla en dues de les empreses. Per una banda, el diari Las Provincias del País Valencià ha presentat un ERO que suposarà l’acomiadament de 23 treballadors d’una plantilla d’uns 170. L’expedient implicarà el tancament de la delegació del rotatiu a Castelló.

El mateix dia, Vocento va presentar un altre expedient de regulació, en aquest cas per a ABC Punto Radio, que suposarà l’acomiadament de 136 treballadors dels 160 que té la plantilla (la resta pertanyen a productores subcontractades).

A més, aquesta mateixa setmana, a la comercialitzadora CM Vocento, amb una plantilla de 120 persones, es començarà a negociar un altre ERO, malgrat no hi ha un nombre d’afectats sobre la taula. En aquest cas, segons PRNoticias, l’objectiu és centralitzar la seva estructura a Madrid, Bilbao i València o Màlaga.

Per dur a terme el pla d’eficiència, el grup de comunicació preveu una inversió d’uns 20 milions d’euros, la gran majoria dels quals es destinaran a les indemnitzacions dels treballadors. Els afectats entre les diferents empreses del grup podrien acostar-se als 300.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram