Pocs dies després d’acordar un ERO per a 55 treballadors de La Gaceta, el grup Intereconomía ha tancat un nou expedient de regulació per a altres empreses del grup que suposarà la sortida de 87 persones. En total, el grup acomiadarà 142 treballadors (d’una plantilla de 570), els quals se sumen als 160 que va fer fora el juny del 2012.

D’aquests 87 nous acomiadaments, 66 corresponen a la corporació, i la resta pertanyen a altres empreses del grup com Business, Sauzal, Alba i Crisa. Els afectats rebran una indemnització de 24 dies per any treballat amb un topall de 60.000 euros, condicions inferiors als de La Gaceta, amb 25 dies i un màxim de 100.000 euros. A més, l’empresa reconeixerà l’antiguitat al personal contractat que abans de ser-ho hagués treballat per al grup com a autònom.

La data efectiva de l’acomiadament serà el 26 d’abril i, com en el cas dels treballadors de La Gaceta, hauran de rebre les nòmines endarrerides i la liquidació el dia de l’extinció del contracte, i la indemnització el 31 de maig.

Si l’últim dia de juny no s’han fet efectius els pagaments, els afectats haurien de ser readmesos. Amb aquesta mesura, els sindicats volien evitar que es repetissin els impagaments del primer ERO, que finalment seran assumits per FOGASA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram