La denúncia que Pilar Antillach va presentar contra el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) per suposades irregularitats econòmiques no només va sorprendre els membres de la junta que van concórrer a les eleccions en la candidatura del degà, Josep Maria Martí, sinó també a alguns de la candidatura Salvador Cot, a la que ella pertany.

La identitat de la denunciant, inicialment anònima, la va desvetllar la Fiscalia quan va arxivar la denúncia i va remetre la seva resolució a les parts explicitant qui l’havia cursat. Segons ha pogut saber Comunicació 21, en la reunió de la junta directiva del CPC en què es va conèixer que Antillach havia estat la denunciant, la seva companya de files a la candidatura de Cot, Patricia Gabancho, li hauria retret no només haver actuat sense dir res a la resta, sinó que en trobades anteriors fins i tot hagués negat ser ella la denunciant.

De fet, quan la junta va aprovar obrir un expedient disciplinari a Antillach (pendent de resolució), dels membres de la candidatura de Cot presents en aquell moment només un va votar-hi en contra: Enric Sierra. Els altres dos que hi eren, Ignasi Aragay i Patricia Gabancho, van votar a favor d’expedientar la seva companya de files.

Abans, quan les juntes del Col·legi de Periodistes van promoure un manifest per recolzar el degà, just quan la Fiscalia investigava les suposades irregularitats denunciades per Antillach, només ella, Cot i Sierra no el van signar.

Esther Vera es dóna de baixa del Col·legi

A banda, sobre les informacions que apuntaven a què diversos membres de la candidatura de Salvador Cot s’estarien plantejant donar-se de baixa conjuntament com a col·legiats, de moment només Esther Vera hauria donat el pas, segons ha pogut saber Comunicació 21.

Amb tot, no acaba de quedar clar si la seva decisió de demanar la baixa és per estar en desacord amb l’expedient a Antillach o té alguna cosa a veure amb el seu nomenament com a responsable de comunicació del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram