Tal com es preveia, el ple del Congrés dels Diputats no ha aprovat en primera votació el nomenament de Rosa María Mateo com a administradora única provisional de RTVE al no rebre el suport necessari de dos terços de la cambra (234 diputats). Ara caldrà veure si la periodista ho aconsegueix en la segona ronda que se celebrarà divendres, quan n’hi haurà prou amb una majoria absoluta (176 diputats).

En la primera votació, la candidatura de Mateo ha rebut 168 vots a favor, 117 nuls i 3 en blanc. Malgrat aquest resultat, tot sembla indicar que en la segona ronda rebrà els vots necessaris. En cas de ser nomenada, la periodista exerciria el càrrec fins que es resolgui el concurs públic per renovar el consell d’administració de RTVE endegat la setmana passada.

El Reial decret llei aprovat pel Govern espanyol per renovar la cúpula de la corporació pública preveia poder nomenar un administrador únic provisional si no s’aconseguia escollir un nou consell d’administració al Congrés i al Senat, com així va passar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram