A partir d’aquest dilluns, l’Agència Catalana de Notícies (ACN) assumeix la programació informativa de suport que la Federació de Ràdios Locals de Catalunya (FRLCat) ofereix a les seves emissores associades. En concret, l’acord contempla la realització del noticiari generalista diari Antena local informatiu, i els programes setmanals La caixa dels trons i Cultura viva, i els microespais 5 cèntims d’economia i Risc zero.

Per al director de l’ACN, Joan Maria Clavaguera, la “iniciativa reforça el paper que l’Agència ha de jugar com a eina de suport als mitjans de comunicació catalans, especialment els de proximitat, dotant-los dels recursos que els ajudin a ser competitius, d’acord amb la voluntat del Govern”. L’ACN està explorant que aquest “suport” a la comunicació local en el terreny radiofònic també es pugui desenvolupar en el camp televisiu.

Per la seva banda, el president de la FRLCat, Manel Ramon, opina que aquest acord significa “un augment de la qualitat dels continguts destinats a complementar la programació de les més de 100 emissores locals de la Federació”. A més, segons Ramon, també reforça “la voluntat de servei a les emissores de proximitat des de l’àmbit del servei públic de comunicació”.

El periodista Pere Gendrau, fins ara delegat territorial a la Catalunya central de l’ACN, editarà i presentarà Antena local informatiu. L’equip, coordinat per Francesc Tubau, l’integraran també les periodistes Estela Busoms i Carola López.

El magazín d’actualitat política, social i econòmica ‘La caixa dels trons’ el conduirà el periodista Rafael de Ribot, i comptarà cada setmana amb un convidat destacat i tres col·laboradors.

Per la seva part, Carola López presentarà Cultura viva el programa altaveu de la creació cultural catalana, mentre que Estela Busoms conduirà els microespais 5 cèntims d’economia i Risc zero(sobre seguretat viària).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram