Per quart any consecutiu, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” desenvoluparan tallers de foment de la lectura de premsa a les escoles catalanes. Així ho han rubricat aquest dimarts Josep Maria Martí, degà del CPC, i Jaume Giró, director general de l’entitat financera, que hi destinarà 18.000 euros, la mateixa quantitat que fa un any.

En aquesta nova edició, el programa arribarà a 52 escoles catalanes (en l’anterior van ser 40) respectant una proporcionalitat entre el número de col·legiats i la població de cada demarcació. Així, en principi, a Barcelona hi participaran 28 centres; a Tarragona, 7; a Lleida,6; a Girona, 8; i a les Terres de l’Ebre, 3.

Balanç satisfactori

Fins ara, la iniciativa s’ha dut a terme en 115 centres de secundària, amb un total de 5.000 participants. Segons el Col·legi i “la Caixa”, la valoració dels tallers per part d’alumnes, professors i periodistes és “molt positiva”.

L’objectiu de la iniciativa és fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu, i crear consciència del paper que exerceixen aquests mitjans en una societat democràtica, lliure i plural. A banda, es vol contribuir a formar els futurs lectors de la premsa del demà.

Al llarg de les sessions, d’una hora de durada i que apleguen uns 50 alumnes cadascuna, diferents experts de l’àmbit periodístic transmeten la seva experiència i, a partir d’aquesta, la necessitat de mantenir-se informats a través de la premsa. En l’edició d’enguany, coincidint amb el 25è aniversari del CPC, es destinarà una part de cada xerrada a explicar el seu paper a la societat i a donar a conèixer el Codi Deontològic dels periodistes catalans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram