El grup Intereconomía ha retirat el recurs presentat contra l’absorció de La Sexta per part d’Antena 3, el qual va ser admès a tràmit pel Tribunal Suprem, que va expressar els seus dubtes sobre la “viabilitat jurídica” de l’operació.

Segons argumenta Intereconomía en la petició, ha desistit del procediment després d’haver arribat a un acord amb Atresmedia que li permet “sobreviure com a empresa proveïdora de serveis de televisió, amb capacitat editorial independent”.

Producció conjunta de pel·lícules

Tot i que l’acord amb la televisió de Planeta encara està subjecte “a la necessària concreció”, la contrapartida arribarà a través d’un acord de producció cinematogràfica. Aquest és un dels pocs camps on Intereconomía recentment ha obtingut alegries econòmiques, concretament gràcies a l’èxit de la pel·lícula Les aventures de Tadeu Jones (que també tenia participació de Mediaset, TV3, Canal+ i AXN, entre altres).

Al gener, l’Associació Espanyola d’Anunciants ja va retirar el seu recurs contra la fusió Antena 3-La Sexta. A canvi, el grup de comunicació es va comprometre a realitzar una contribució “activa” per una major transparència i eficàcia del mercat publicitari a la televisió, per la qual cosa marcaria un pla d’actuació per, juntament amb els anunciants, elaborar un acord de bones pràctiques al qual es convidarà a unir-se a la resta d’agents de la indústria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram