Arran de la cobertura mediàtica sobre el cas de la nena de 12 anys trobada morta a La Corunya, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha cregut convenient recordar als mitjans que tenen a la seva disposició el document de l’ens Recomanacions sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals, a banda dels codis deontològics. El CAC també remarca que cal extremar la cura quan les informacions fan referència a menors i respectar-ne la privadesa, així com respectar el principi de presumpció d’innocència.

L’organisme regulador ja va haver de remarcar l’existència d’aquestes recomanacions davant l’atenció mediàtica que van despertar el cas Bretón o l’accident de tren de Santiago de Compostel·la.

El document del Consell assenyala que convé evitar la intrusió en la privadesa de les víctimes i en la dels seus familiars, així com l’ús de recursos que tinguin una funció preferentment espectacularitzadora. A més, indica que cal eludir les estratègies de sobreatenció mediàtica.

Les recomanacions del CAC també recorden que cal evitar els desplegaments desproporcionats de mitjans o les connexions innecessàries, així com l’efecte acumulatiu de l’ús reiteratiu de les mateixes imatges.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram