Aquest dijous, agents antiavalots van desallotjar la seu de l’antiga radiotelevisió pública grega (ERT), ocupada pels treballadors des del juny, quan el Govern va decidir-ne el tancament i l’acomiadament dels 2.800 treballadors.

Des d’aleshores, els treballadors ha resistit a l’edifici, des d’on emetien a través d’internet una programació alternativa. Fins la matinada de dijous, quan el fiscal va ordenar la policia desallotjar la seu.

Els agents han obligat a marxar els extreballadors d’ERT i han carregat contra els manifestants que s’han concentrat a l’exterior. Durant el desallotjament, els antiavalots han utilitzat gasos lacrimògens i han detingut els treballadors que s’han resistit a marxar.

De moment, els extreballadors han continuat emetent informatius des del carrer al web ertopen.com. La transmissió es realitza a través dels estudis de la tercera cadena a Salònica, encara ocupats, així com des de petites oficines distribuïdes arreu del país.

L’Executiu d’Andonis Samaràs va tancar ERT després de 75 anys a instàncies de la troica (que havia demanat l’acomiadament de 2.000 funcionaris més). Un mes després, al juliol, es va tornar a emetre a través d’una cadena transitòria amb 400 treballadors que actua de pont fins a la creació d’un nou ens públic, NERIT, que es posarà en marxa el març del 2014.

Precisament, el desallotjament ha coincidit amb la visita dels inspectors de la troica a Atenes per abordar el pressupost del 2014.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram