El treball El gran silenci: Horta de Sant Joan, dirigit per Carles Caparrós, ha guanyat la segona edició del Premi Pro-Docs al millor documental televisiu. Convocat per l’Associació de Productors Documentals, el guardó es va lliurar el passat diumenge durant la cloenda del 18è Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona.

El film guanyador, decidit pel vot de les productores associades a Pro-Docs, és una producció de Brutal Media en coproducció amb Televisió de Catalunya. El documental dóna veu, cinc anys després, als bombers que van treballar en l’incendi d’Horta de Sant Joan del 2009, en el qual van morir cinc companys.

La resta de finalistes al premi eren A la dreta i més enllà, de Montse Armengou i Ricard Belis (TVC); Encants, diari d’un trasllat, de Joan López Lloret (Batabat en coproducció amb TVC); Injustícia exprés, de Michele Catanzaro (Media 3.14 en coproducció amb TVE i TVC), i Perruquers del Raval, d’Ines Thomsen (Polar Star Films).

Al guardó hi podien optar tots aquells treballs amb una durada mínima de 50 minuts produïts a Catalunya, emesos per qualsevol televisió amb difusió al territori durant el 2014 (en obert o de pagament) i que no tinguessin una versió de llargmetratge estrenada o prevista d’estrenar en sales. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram