El Jutjat Social número 3 de Palma ha desestimat la demanda presentada per una desena de treballadors d’informatius d’IB3, que van denunciar per “cessió il·legal” l’ens públic i l’anterior concessionària del servei, Liquid Media (filial de Mediapro). Els denunciants demanaven ser contractats directament per IB3 amb l’objectiu final d’aconseguir la internalització de tot el personal.

La sentència correspon al judici celebrat al novembre per les deu primeres demandes individuals (dels nou membres del comitè d’empresa i una treballadora). En total més de 130 treballadors (el 66% de la plantilla) ha presentat denúncies per “cessió il·legal”.

La denúncia sostenia que IB3 cometia una il·legalitat amb l’externalització els serveis informatius, quan el personal de la concessionària era coordinat i rebia ordres dels caps contractats pel mitjà. Des de l’ens públic es nega que els treballadors tinguin “cap mena de dependència orgànica ni funcional”, segons recull la sentència.

El comitè d’empresa dels serveis informatius d’IB3 ha dit que preveu recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. “Hem perdut una batalla, però la lluita continua”, van piular després de conèixer la sentència.

Actualment la concessionària dels serveis informatius d’IB3 és Dalton Audiovisual (de Lavinia), la quarta empresa subcontractada en els 16 anys de vida de la radiotelevisió pública balear. El comitè d’empresa denuncia que això ha provocat la “degradació” de les condicions laborals.

Cal recordar que, a Catalunya, hi ha el precedent de betevé, on la plantilla subcontractada va guanyar tots els judicis celebrats. El maig de 2018, el mitjà públic va internalitzar bona part de la plantilla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram