L’Associació de Mitjans d’Informació ha expressat la seva satisfacció per la incorporació de diaris, revistes i partitures en el projecte de Reial decret que estableix la compensació per als titulars de drets per la còpia privada de les seves obres. És el primer cop que a l’Estat s’inclourà la premsa entre les obres objectes de compensació, equiparant-se així amb la resta d’Europa, subratlla l’AMI.

“Es tracta d’una molt bona notícia per als mitjans d’informació i era una assignatura pendent que tenia el legislador, doncs existia una clara discriminació entre la protecció que la majoria dels països europeus atorgaven a diaris, revistes i partitures, i la protecció atorgada a Espanya”, assenyala Irene Lanzaco, directora general de l’AMI.

Per a l’entitat, aquest Reial decret “enfortirà” un sistema de propietat intel·lectual “just i equitatiu”, i posarà fi a una “discriminació injustificada que patia el sector de la premsa com a titulars de drets”. L’AMI considera que la regulació contribuirà a “la sostenibilitat dels mitjans d’informació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram