L’Associació Europea de TV Regionals ha distingit Allà on fa més mal de 3Cat amb el Premi CIRCOM al millor documental. El treball és una producció de Sense ficció dirigida Laia Mestre Sopeña i Ricard Belis Garcia, i recull el testimoni de quatre dones víctimes de la violència vicària, i que han perdut els seus fills assassinats pels respectius pares amb l’objectiu de fer mal a les mares.

El jurat afirma que Allà on fa més mal és “un treball convicent i inspirador, i un digne guanyador en una categoria d’alta qualitat”. A més, destaca que, tot i que estar centrat a Catalunya, els temes tenen “ressò internacional”.

El veredicte assenyala que “l’impacte de la història es veu potenciat per tècniques de producció creatives”, i valora especialment l’ús de l’animació que s’hi fa.

“Malgrat el tema d’aquest documental és descoratjador, l’heroisme de les dones i els seus suports deixen l’espectador millor informat i fins i tot inspirat”, apunta el jurat. A més, destaca que el documental “va més enllà de la simple empatia” amb els testimonis.

Reconeixement al ‘Telenotícies’

Els Premis CIRCOM també han reconegut el Telenotícies especial de TV3 editat i presentat per persones amb discapacitats intel·lectuals, emès el passat 3 de maig, amb una menció especial en la categoria de minories socials.

“El resultat és molt professional i interessant per a tots els espectadors. Lluny de limitar-se a comunicar sobre inclusió, sembla ser un apropament sincer al donar veu a persones que normalment no escoltem ni veiem a la televisió”, assenyala el jurat.

Segons el veredicte, aquest TN especial va ser “un exemple perfecte de la capacitat de la televisió regional per impactar en el seu públic, posant el focus en conciutadans amb necessitats de les quals rarament sentim a parlar i que mereixen atenció i respecte”.

Els Premis CIRCOM es lliuraran el 23 de maig a Poznan, Polònia, en el marc de la 40a conferència anual de l’Associació Europea de TV Regionals.

Els guardons se celebren des de l’any 1990 amb l’objectiu de reconèixer els millors continguts de les televisions públiques regionals associades, actualment gairebé 300 d’una trentena de països.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram