Ramon Gray, Marga Prohens, Josep Ritort i Joan Oliver [foto: AMIC IB].

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, es va reunir dimecres amb una delegació de l’AMIC IB formada pel seu president, Ramon Grau; el secretari general, Josep Ritort, i el delegat a l’arxipèlag, Joan Oliver.

Durant la trobada, Ramon Grau, va explicar què és l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació i quina és la seva tasca (tant a nivell general com de la delegació balear), cap on es dirigeix, i quins són els seus objectius i línies de treball de cara al futur.

En la trobada, el president de l’AMIC va subratllar en tot moment “la importància del suport institucional per dur a terme projectes i oferir serveis als mitjans que hi formen part”. A les Illes, l’entitat aplega gairebé un centenar de mitjans impresos, digitals i audiovisuals.

Per la seva part, Margalida Prohens va mostrar especial sensibilitat pel que fa a la situació que estan vivint en aquest moment els mitjans de proximitat, segons explica l’AMIC IB en un comunicat. En aquest sentit, la presidenta va subratllar que és imprescindible “la seva defensa a causa del panorama actual”, tot remarcant que el Govern balear “vol continuar apostant pels mitjans de proximitat, els quals són els que estan fortament arrelats al territori”.

L’AMIC IB recorda que, actualment, el Govern de les Illes ja dona suport a la majoria dels projectes que l’entitat realitza, com és el cas de les jornades de formació, l’oferta de serveis als mitjans associats, o les diferents accions socials que es duen a terme per aconseguir la promoció del català entre les persones joves.

Mitjans de l’AMIC IB es reuneixen amb representants de la Generalitat

Els editors de l’AMIC s’han reunit amb Bataller i Pomares [foto: AMIC IB].

Per altra banda, els editors d’alguns dels mitjans associats a l’AMIC Illes Balears, juntament amb el president Ramon Grau i el secretari general Josep Ritort, s’han reunit aquest dijous amb el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat, Marc Bataller, i la directora general de Difusió, Eva Pomares.

Durant la trobada, Bataller i Pomares han remarcat la importància de donar suport als mitjans en llengua catalana de les Balears. A més, s’han abordat les possibles campanyes de promoció turística de la Generalitat dirigides a les capçaleres associades a l’AMIC IB.

En la trobada han participat editors i directors de l’Ara Balears, El Iris, Nua, El Punt Informatiu de Pollença, Gastronòmicament, S’Altra Música i Sa Plaça. Els mitjans associats han exposat les seves experiències i situació actual per tal d’establir línies de treball de cara a millorar la seva realitat de la mà de l’entitat i les institucions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram