L’Institut Català de les Empreses Culturals ha augmentat fins a 1.000.000 d’euros la dotació de les subvencions per a l’edició de publicacions periòdiques culturals en llengua catalana i occitana. En la convocatòria, la partida inicial era de 600.000 euros, de manera que s’ha incrementat en 400.000 més. L’ICEC ha aprovat l’augment un cop analitzades les sol·licituds presentades (el termini finalitzava el 30 de maig).

Aquesta nova línia d’ajuts es dirigeix a empreses privades i entitats privades sense ànim de lucre que tinguin com a activitat econòmica l’edició de publicacions periòdiques. Entre els requisits, les publicacions han de tenir una trajectòria mínima de cinc anys i han d’estar editades íntegrament en català o occità (per bé que poden comptar amb una versió en altres llengües).

Les bases estableixen que, per ser considerada publicació cultural, ha de tractar alguna de les següents matèries: literatura; llengua catalana o occitana; arts visuals, arts escèniques, dansa, circ i música; disseny, fotografia i cinema; història i patrimoni; filosofia, pensament i crítica de la cultura; infants i joves, que fomentin la lectura, amb continguts directament relacionats amb la literatura infantil i juvenil; cultura popular i tradicional, i cultura digital.

La quantia de la subvenció varia en funció de pressupost de la publicació: del 70% de la despesa subvencionable per a un pressupost anual igual o inferior a 75.000 euros; del 40% entre 75.001 i 149.999 euros, i del 30% per a un pressupost igual o superior a 150.000 euros. L’import total no pot superar els 180.000 euros per sol·licitud.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram