Foto: Joanna Chichelnitzky

La propera temporada, TVE emetrà una nova edició del programa de debat 59 segundos, 20 anys després de la seva estrena. En la nova etapa, la moderadora serà la periodista Gemma Nierga, que compaginarà la tasca amb la presentació del magazín diari Cafè d’idees a La 2 i Ràdio 4.

El nou 59 segundos estarà produït en col·laboració amb Globomedia i s’emetrà a La 1 des dels estudis de Sant Cugat del Vallés. La seva recuperació és una de les grans apostes de TVE per al curs vinent.

Format actualitzat

La intenció és adaptar el format al 2024 tot mantenint-ne l’essència. Així, cada setmana col·laboradors i tertulians exposaran les seves opinions sobre els temes a tractar amb un màxim de 59 segons per intervenció. Transcorregut aquest temps, el micròfon baixarà.

Una de les novetats és que el programa comptarà amb la participació activa de les persones del públic, que també tindran 59 segons per poder intervenir.

La voluntat és oferir un gran format de prime time dirigit a una gran audiència, incorporant continguts que aconsegueixin combinar informació, opinió i entreteniment, segons explica RTVE en un comunicat.

El programa no només debatrà sobre actualitat política, sinó que també abordarà altres temes considerats d’interès, i incorporarà entrevistes amb els protagonistes, connexions i també humor.

Mendizábal, Pastor i Casado van precedir Nierga

59 segundos es va estrenar l’octubre de 2004, i es van emetre 282 programes durant vuit temporades. En la primera etapa va estar presentat per Mamen Mendizábal (2004-2006), i posteriorment per Ana Pastor (2006-2009) i Maria Casado (2009-2012).

Gemma Nierga: “Les dones periodistes estem conquerint el lloc i l’espai que ens mereixem”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram