La periodista Rosa Maria Molló Llorens serà la nova defensora de l’audiència de RTVE a partir del 2 de setembre. D’aquesta manera, l’actual vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual de Catalunya deixarà l’ens regulador després de dos any i mig per tornar a RTVE, on ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria.

A RTVE, Molló rellevarà María Escario, que va assumir la defensa de l’audiència el 2021, i ara cessa voluntàriament de les seves funcions per afrontar la jubilació, que es produirà al desembre.

Rosa Maria Molló va iniciar fa 35 anys la seva vinculació amb RTVE, on ha desenvolupat diferents responsabilitats. Els seus inicis van ser a RNE (1984-1987) i més endavant es va incorporar a TVE (1989) on va dirigir i presentar programes informatius, fins que el 2003 va ser nomenada corresponsal internacional. La periodista ha estat cap de les oficines de RTVE a Nova York (2003-2008), Àsia-Pacífic (2009-2010) i Orient Mitjà (2010-2012).

Molló es va apartar del periodisme temporalment el 2012, quan instal·lada als Estats Units va iniciar una etapa com a coach en una empresa de management internacional. El gener de 2019 es va reincorporar a RTVE en l’àrea de transformació cultural i projectes estratègics, i el setembre del mateix any va assumir la conducció d’Informe semanal. El juny de 2020 va ser nomenada directora de comunicació corporativa i imatge.

El febrer de 2022, la periodista va deixar RTVE al ser nomenada consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, on ha exercit de vicepresidenta i ha coordinat la comissió d’estudis, recerca i innovació, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram