El rector Jesús Corbí, durant una missa [foto: À Punt].

El diumenge 8 de setembre, la retransmissió de la missa a la televisió d’À Punt Mèdia arriba a les 200 setmanes en antena. Coincidint amb l’efemèride, l’ofici religiós se subtitularà per fer-lo accessible a les persones amb dificultats auditives.

À Punt va iniciar la retransmissió de la missa des de la parròquia de l’Assumpció de Torrent el 22 de març de 2020 coincidint amb el confinament per la pandèmia de la covid. En aquell moment, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació va acordar emetre l’eucaristia fins que duressin les restriccions d’aforament a les esglésies.

L’octubre de 2021, quan van finalitzar les restriccions, també van cessar les retransmissions de les misses de diumenge, però només temporalment. El gener de 2022 es van reprendre ja de manera consolidada en la graella.

Valoracions positives

“La programació religiosa en À Punt, com en altres televisions públiques autonòmiques i estatals, forma part del dret d’accés dels grups socials significatius de la societat fruit del pluralisme de la societat i la diversitat de les llengües, i ara amb les noves tecnologies també facilitem la inclusió de les persones sordes i d’altres molt majors amb problemes auditius”, assenyala Alfred Costa, director general del mitjà.

“La bona resposta de l’audiència i la voluntat de la radiotelevisió valenciana de donar resposta a les demandes de la societat valenciana ens ha portat, sense cap dubte, a mantindre les misses com una cita ineludible de la programació dels matins de diumenge”, defensa.

El rector de la Parròquia de l’Assumpció de Torrent, Jesús Corbí, valora “molt positivament” la iniciativa d’À Punt durant la pandèmia i la posterior continuïtat en la programació. “La retransmissió de la missa per als ciutadans cristians és un espai on la televisió de tots dona lloc a un col·lectiu nombrós, que ho demana i ho valora”, assenyala.

En aquest sentit, Corbí destaca que la retransmissió de l’eucaristia “és un espai que possibilita la pràctica religiosa cristiana de malalts, ancians i impedits, però també és un servei d’educació, que serveix per a ensenyar el llenguatge religiós, espiritual i transcendent. És una riquesa que aprenem a expressar la nostra fe en la nostra llengua materna”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram