La Fundació Photographic Social Vision ha obert la convocatòria de la quarta edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes, dotada amb 8.000 euros. El termini per presentar candidatures finalitza el 17 d’octubre.

Per optar a la beca cal tenir entre 18 i 35 anys i ser resident a l’Estat espanyol. Els projectes poden ser individuals o col·lectius.

El jurat valorarà que la temàtica sigui inèdita o aporti una nova perspectiva sobre un assumpte tractat amb anterioritat en l’àmbit del periodisme visual. El resultat del treball ha de tenir com a finalitat informar la ciutadania sobre una realitat d’interès social rellevant.

La persona o col·lectiu guanyador tindrà nou mesos per realitzar el treball becat, durant els quals comptarà amb l’assessorament d’un tutor que donarà suport al desenvolupament del projecte.

Creada el 2019, l’objectiu de la beca és “donar suport al desenvolupament professional de joves fotoperiodistes amb les inquietuds, talent, principis i valors del millor periodisme visual”, així com promoure que “ajudin a fer visibles temàtiques i reptes socials de necessària difusió i reflexió en la societat”.

La primera edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes es va concedir a Maria Contreras Coll; la segona es va atorgar a Samuel Nacar, i en la darrera es va premiar Santi Donaire.