La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Departament de Cultura han posat en marxa la segona convocatòria per seleccionar projectes de continguts audiovisuals en català de diferents gèneres i formats per ser produïts en règim de producció associada en règim de coproducció o compra de drets. El termini per presentar propostes finalitza el 14 de maig.

La dotació és de 6 milions d’euros, dels quals 1,5 es destinaran a entre tres i cinc llargmetratges cinematogràfics de ficció en règim de coproducció i en versió original catalana.

Els altres 4,5 milions seran per a la resta de projectes contemplats en les bases: continguts audiovisuals de ficció, documentals, continguts d’entreteniment, sèries d’animació i programes infantils; programes d’entreteniment basats en continguts culturals; continguts per ser distribuïts a les xarxes; espais de videoclips musicals; projectes de temàtica cultural que interpel·lin el públic infantil i adolescent, o projectes que treballin el binomi cultura i territori.

A més de noves obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes, s’accepten segones temporades dels projectes ja finançats en les convocatòries de 2020 amb el Departament de Cultura.

La comissió de valoració estarà formada per quatre representants de la CCMA i quatre del Departament de Cultura. La resolució tindrà lloc abans del 16 de juny. Els continguts audiovisuals seleccionats hauran de ser lliurats en la seva versió definitiva abans del 30 d’abril del 2022, i preferiblement abans del 31 de desembre del 2021.

La convocatòria és fruit de l’acord formalitzat el juny de 2020 entre la CCMA i la Conselleria per al foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació.