PSIB, Més per Mallorca i Unides Podem (els partits del Pacte de Govern a les Illes Balears) han arribat a un acord per renovar Andreu Manresa Montserrat com a director general d’IB3 per un mandat més. D’aquesta manera volen “garantir l’estabilitat” davant del procés d’internalització que s’obre ara a l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

En tot cas, la continuïtat del periodista ha de ser votada al Parlament. Manresa necessitarà una majoria de tres cinquenes parts de la cambra. Si no s’assoleix en primera votació, podrà ser reelegit per majoria absoluta al cap d’un mes.

Els tres partits del Pacte de Govern també han acordat la renovació formal de Jordi Bayona, Tita Tur, Gina Garcias i Antoni Mascaró com a membres del consell de direcció d’IB3.

L’objectiu PSIB, Més per Mallorca i Unides Podem és “donar continuïtat a la feina feta”, però també “liderar una nova etapa centrada en la internalització dels serveis informatius i treballar per a un nou model audiovisual públic a les Illes Balears”, assenyalen en un comunicat.

Cal recordar que, el passat desembre, quan es va exhaurir el mandat de Manresa, el comitè d’empresa de Dalton Audiovisual per als serveis informatius d’IB3 i el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears van demanar el seu relleu com a director general. Un mes després, l’Executiu de Francina Armengol va aprovar l’inici del procés per internalitzar els informatius.

Andreu Manresa va ser escollit director general d’IB3 el desembre de 2015. Anteriorment havia estat delegat d’El País a les Illes durant 25 anys (1990-2015), director de RNE a les Balears (1986-1987) i a Catalunya (1987-1990); cap de premsa del Consell General Interinsular (1979-1983); director de Comunicació del Govern balear durant mig any (1983), i redactor a Diario de Mallorca, Baleares i el setmanari Cort. També va ser un dels impulsors del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears, del qual va ser nomenat secretari general en la seva constitució (2000).