La tercera edició del Concurs de redacció escolar que promou l’Associació de Periodistes de les Illes Balears convida els estudiants de primària (de 4t a 6è), secundària i batxillerat a respondre la pregunta: com seria el món sense periodisme?

El certamen pretén que els estudiants de les Illes Balears reflexionin sobre el paper que té el periodisme en la societat, posar en valor el periodisme rigorós, i fomentar un consum crític de les notícies tenint en compte que cada cop més els nens i joves accedeixen amb més facilitat als continguts digitals.

El concurs compta amb nou categories, amb premis a la millor redacció per a cadascun dels cursos, a més d’un accèssit per curs. També hi haurà un reconeixement als docents dels estudiants premiats.

El jurat està integrat per membres de la junta directiva de l’APIB i directors dels mitjans balears. El termini de presentació de treballs finalitza el 30 d’abril de 2022. L’APIB anunciarà els guanyadors entre els mesos de maig i juny.

En la segona edició del certamen es van presentar 113 estudiants, un 27% més que la primera edició. El primer premi se’l van adjudicar nou centres educatius de Mallorca, cinc dels quals d’Inca.