Al Jazeera ha denunciat Israel davant del Tribunal Penal Internacional per la mort de la periodista Shireen Abu Akleh a causa dels trets de l’Exèrcit d’Israel. La televisió de Qatar assenyala que ha reunit noves proves que indiquen que va ser un “assassinat deliberat”.

Durant el mig any que ha passat de la mort d’Abu Akleh, l’equip legal de la cadena “ha realitzat una investigació total i detallada entorn al cas i ha trobat noves proves basades en múltiples declaracions de testimonis, l’examen de múltiples talls de vídeo i proves forenses”, assenyala en un comunicat. Aquestes proves “mostren clarament que Shireen i els seus col·legues van ser objectiu de trets directes per part de les forces d’ocupació israelianes”, afegeix.

“L’afirmació per part de les autoritats israelianes que Shirin va morir per error en un intercanvi de trets és totalment infundada. Les proves presentades a l’oficina del fiscal confirmen, sense cap dubte, que no hi va haver trets a la zona on hi havia Shirin, al marge dels de les forces d’ocupació israelianes contra ella”, apunta Al Jazeera.

La cadena insisteix en què, el dia de l’atac, els periodistes “eren perfectament visibles per a les forces d’ocupació israelianes mentre caminaven lentament i en grup en una carretera amb les seves identificacions”, i remarca que “no hi havia més persones” a la zona on es trobaven.

Per a la televisió qatariana, les proves “demostren que aquest assassinat deliberat va ser part d’una campanya més àmplia per actuar contra Al Jazeera i silenciar-la”.