La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha obert una segona convocatòria de projectes a la recerca de nous talents i formats originals de continguts per al 33, el canal dedicat a la descoberta, el coneixement, la innovació, el debat d’idees i la projecció de la cultura.

Com en la primera, l’objectiu és contractar cinc projectes serialitzables per produir-los. El termini per presentar projectes finalitza el 31 de maig.

La crida busca de manera especial propostes innovadores com a finestra per als creadors joves, projectes singulars que no encaixarien en l’àmbit televisiu generalista convencional.

La primera convocatòria, realitzada al setembre, va superar les expectatives de la CCMA amb 300 projectes rebuts, dels quals se’n van escollir cinc.

Formats i continguts innovadors

La nova crida és oberta a tot tipus de formats i continguts, des de projectes culturals en la seva concepció més àmplia fins a propostes artístiques, passant per l’entreteniment, les docusèries i la ficció, així com propostes híbrides.

En aquesta segona convocatòria es valorarà especialment l’originalitat en el format, la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, i es prioritzaran els projectes pensats per ser distribuïts en diferents pantalles amb un format propi per a cadascuna.

La convocatòria s’adreça principalment a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual, productores i al sector audiovisual en general.

El procés de selecció consta de dues fases. En la primera, un comitè format pels responsables de continguts de Televisió de Catalunya farà una primera tria de 20 projectes. En la segona fase, els autors defensaran els respectius projectes en una sessió de pitching davant d’una taula formada per professionals.