Els Mossos d’Esquadra tenen dues investigacions obertes per identificar els autors de dues “coaccions” a periodistes durant sengles manifestacions independentistes. Així ho reconeix el conseller d’Interior, Miquel Buch, en un informe registrat al Parlament a finals d’any on explica al grup de Ciutadans les indagacions policials, segons informa elMón.

Concretament, els Mossos investiguen “l’escridassada” que va rebre un equip de Telecinco a Barcelona en la manifestació convocada per commemorar el segon aniversari de l’1 d’octubre. Segons el relat d’Interior, dos manifestants van tenir una “actitud més hostil que va anar més enllà d’una escridassada, coaccionant l’activitat de la periodista, del càmera i la d’un reporter gràfic”. Com vam explicar en el seu moment, l’equip de Telecinco va acabar marxant davant la impossibilitat de treballar.

Les investigacions de la policia es basen en una denúncia recollida per les diligències policials per identificar dos presumptes autors dels delictes de “coaccions, furt d’un objectiu fotogràfic i maltractament d’obra”.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra investiguen les coaccions contra una periodista i un càmera de TVE Catalunya, als quals van llançar alguns objectes, ocorregudes al parc de la Ciutadella de Barcelona el passat 11 de setembre després de la manifestació independentista de la Diada. En aquest cas la policia catalana també intenta identificar als autors dels presumptes delictes de “coaccions, danys i lesions lleus”.