Google ha bloquejat l’accés a set blogs d’internet a requeriment de l’Agència Catalana de Consum per promoure l’anorèxia i la bulímia, i que havien estat denunciats pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Es tracta dels primers resultats de l’aplicació del Decret llei aprovat pel Govern al gener que modifica el Codi de consum de Catalunya, i que preveu multes de fins a 100.000 euros per als webs, blogs i xarxes socials que facin apologia dels trastorns de la conducta alimentària (TCA).

“Hem de celebrar que una actuació local, com la que hem dut a terme, hagi tingut abast internacional”, ha assenyalat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en la sessió de control al Parlament.

Chacón ha destacat que la retirada dels blogs és fruit de “l’estreta col·laboració” de l’Agència Catalana de Consum amb el Consell de l’Audiovisual i l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia, sense oblidar el paper de la Taula de Diàleg contra els Trastorns Alimentaris.

La consellera ha anunciat una nova modificació del Codi de consum “per poder actuar, no només en relació amb continguts que promouen els TCA, sinó davant de qualsevol publicitat enganyosa”.

A l’empara del nou marc normatiu, el servei d’inspecció de l’ACC ha establert un protocol d’actuació amb el CAC i l’ACAB per tal d’obtenir informació sobre els continguts sospitosos d’incitar a aquest tipus de conductes i dels presumptes responsables directes i/o intermediaris –com ara empreses, plataformes i serveis digitals– de la seva difusió.