La programació especial que TV3 va dedicar dissabte a PSC, Ciutadans i PP –obligada per la Junta Electoral Central per compensar la manifestació sobiranista del 16 de març a Madrid– va punxar, tal com era de preveure, vistos els antecedents.

En concret, l’espai va registrar un 2% de quota de pantalla i 28.000 televidents a TV3, quan l’audiència dels dissabtes en la mateixa franja (de 18 a 20 h) fa una mitjana del 7,1%.

Si se li suma el 0,5% de share i els 7.000 espectadors del canal 3/24, l’audiència total de l’especial va ser del 2,5% i 35.000 persones. Cal recordar que manifestació sobiranista de Madrid va assolir en el mateix horari un 26,3% de quota i 468.000 espectadors conjuntament a TV3 i el 3/24.

Malgrat el mal resultat de l’especial, TV3 va ser la televisió més vista del dia amb un 10,6% de share

El repartiment dels minuts es va fer en proporció a la representació dels tres partits al Congrés dels Diputats, i els continguts els van escollir els propis partits.

En concret, del PSC (47 minuts) es va emetre l’acte d’obertura de la campanya electoral de dijous a la nit a Santa Coloma de Gramenet, amb Meritxell Batet i Miquel Iceta. Del PP (40 minuts), l’acte de Cayetana Álvarez de Toledo i José María Aznar de divendres al vespre a Barcelona. I de Cs (34 minuts) es va emetre l’acte d’Albert Rivera de dissabte al matí a Sevilla.

Antecedents

Per a les eleccions al Parlament de 2015, la Junta Electoral Central ja va obligar la CCMA a compensar els partits que no van participar en la multitudinària manifestació de l’11 de setembre a l’avinguda Meridiana de Barcelona.

En aquella ocasió, davant la manca d’acord amb els partits, que volien escollir els continguts compensatoris a la carta, la junta va acabar condicionant el format de l’espai. Al final, l’especial de compensació va registrar un 1,4% de share i 27.000 espectadors de mitjana a TV3 (i un 0,4% i 8.000 al 3/24), el seu pitjor resultat en aquella franja de diumenge a la tarda.