Policia i manifestants a l’aeroport del Prat (foto: Miquel Codolar / ACN).

La Federació Europea de Periodistes (EFJ) i la Federació Internacional de Periodistes (IFJ) han denunciat les agressions per part de la Policia espanyola i dels Mossos d’Esquadra contra professionals de la informació perfectament identificats que hi va haver dilluns quan cobrien les protestes contra la sentència del procés.

A més, ambdues organitzacions s’han dirigit al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, per exigir que s’obri una investigació per “establir la responsabilitat pels aquests atacs”.

En paral·lel, l’EFJ ha notificat les agressions policials contra els informadors a la Plataforma per a la Protecció del Periodisme del Consell d’Europa.

Per la seva part, l’Institut Internacional de la Premsa ha demanat que cessin les agressions als periodistes, i insta el Ministeri i el Departament d’Interior a garantir que els professionals que cobreixen les protestes puguin informar lliurement.

“Les agressions contra periodistes atempten contra la llibertat de premsa i informació, un dels pilars bàsics de la democràcia espanyola de la qual en són garants les pròpies autoritats, presumptament darrere d’aquests atacs”, afirma Scott Griffen, subdirector executiu de l’IPI.