El patronat de la Fundació Revista de Catalunya ha nomenat com a nou director el periodista i escriptor Agustí Pons i Mir. Substitueix Quim Torra, que va accedir al càrrec el juliol de 2015 i va dimitir fa uns dies arran de la seva elecció com a president de la Generalitat.

Pons comptarà amb un consell de redacció format per Jordi Manent (subdirector), Joan G. Codina (gerent) i els vocals Xènia Bussé, Lluís Duran, Frederic Ribas, Joan Safont i Queralt Solé.

Agustí Pons ha estat redactor d’El Noticiero Universal (1964-1976) i de l’Avui (1976-1996), on va formar part de l’equip fundador i va exercir de subdirector d’opiniócultura i espectacles. També ha col·laborat a revistes com Destino, La Nació, Serra d’Or, Lletra de Canvi, El Temps i Debat Nacionalista, entre d’altres. Com a escriptor ha publicat una vintena de llibres d’assaig, biografia, poesia i narrativa. 

A banda, durant la primera legislatura dels governs de Jordi Pujol (1981-1984), Agustí Pons va ser cap de gabinet del conseller de Cultura Max Cahner.

Com a assagista Pons va guanyar el Premi Joan Fuster (1991) i el Premi Nacional de Cultura (1994). A més, el 1991 va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de periodisme per la seva columna diària Figures, paisatges de l’Avui, i el 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva activitat periodística.