En poc temps, el nou director general d’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, ha palesat amb una sèrie de decisions significatives el camí que vol que segueixi IB3, redreçant la deriva que havia adoptat els darrers quatre anys.

El 12 de desembre, l’endemà de prendre possessió del càrrec, la televisió pública va emetre un film en català, Pa negre; tres dies després va recuperar les transmissions en directe de les sessions de control al Govern, i el 27 de desembre va tornar a emetre la cerimònia de lliurament dels Premis 31 de Desembre que atorga l’Obra Cultural Balear.

Quant a la ràdio, va nomenar directora Mar Cerezález, redactora subcontractada a través de CBM, productora adjudicatària dels serveis informatius, on fins feia poques setmanes ahvia estat presidenta del comitè d’empresa.

Un altre fet destacable és l’estrena el proper diumenge d’un programa d’actualitat informativa a IB3 TV, Dues voltes, que arrenca amb un especial sobre el cas Nóos, amb el qual Manresa vol que la cadena esdevingui el mitjà de referència durant el judici. El nou espai, a més, vol homenatjar la clausurada RTV Mallorca, segons explicava en una entrevista a VilaWeb: la presentadora és Neus Albis, periodista que treballava la televisió insular, i la codirectora de Dues voltes és Marisa Goñi, que era la directora general de l’ens públic.

Aposta per l’espai català de comunicació

L’arribada de Manresa ha coincidit amb la recuperació dels canals 3/24 i Super3/33 a les Balears, i ara espera que es completi la reciprocitat i aviat es pugui veure IB3 a Catalunya, per a la qual cosa ja hi ha hagut contactes amb la CCMA. Segons assenyalava a VilaWeb, és el moment de tornar a construir l’espai català de comunicació.

“Ara hi ha unes oportunitats úniques perquè aquest espai de comunicació català i en català tingui dinamisme i esperem que el País Valencià s’hi pugui afegir aviat. Nosaltres som els més petits, però això no vol dir els menys creatius, i intentarem participar-hi de totes passades”, assegurava Andreu Manresa.

“Ens hem de poder veure, sentir i intercomunicar arreu del món. L’espai és universal i global des de la localitat. La producció periodística, d’entreteniment i de documentals en català serà global en tant que les múltiples plataformes i la transversalitat ultrapassin allò que era la cultura de l’electrodomèstic. L’electrodomèstic és un tòtem que tenim al menjador, però ara ja el portem a la butxaca i vés a saber on el portarem d’aquí a un temps. Tot pot ser usable, consumible, reportable, utilitzable, intercomunicable”, afegia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram