L’oferta de televisió de pagament a l’Estat ha crescut amb l’inici de les emissions, aquest dimarts, de la plataforma per satèl·lit Starmax HD, que funciona amb sistema de prepagament. La nova plataforma ofereix un paquet de 12 canals de temàtica variada i funciona amb una targeta de prepagament que té un cost de 28 euros per dos mesos i de 120 a l’any.

La diferència amb altres operadores és que el pagament no s’estructura a partir d’una quota mensual, sinó amb la compra o recàrrega d’una targeta amb validesa per a un període de temps determinat i sense contractes de permanència. A això caldria afegir-hi el cost del decodificador –uns 80 euros– i, en cas que sigui necessari, el de l’antena, que caldrà orientar cap al satèl·lit Hispasat 1E.

La compra de la targeta Starmax HD donar dret a sintonitzar una dotzena de canals, quatre dels quals arriben per primera vegada a l’Estat. Es tracta de sis canals temàtics de cinema (FilmBox, FilmBox España, MGM HD, CTK, XTRM i Somos), dos d’esportius (Eurosport HD i Eurosport 2), un d’infantil (KidsCo), un de sèries (BBC Entertainment) i dos més de documentals (Discovery World HD i Natura).

Tot i el nom de la plataforma, només tres dels dotze canals del paquet emeten en alta definició. No obstant, l’operador garanteix que el decodificador permet millorar la qualitat de les imatges en definició estàndard per a les pantalles d’HD a través del procés d’upscaling.

L’aparell també inclou una entrada d’USB que es pot fer servir per enregistrar programes en una unitat externa, la funció time shifting que permet parar i rebobinar els canals mentre s’estan veient, i connexió a internet. La targeta es pot fer servir en més d’un decodificador.

Starmax HD és la filial de la companyia britànica Starmax UK, i arriba a Espanya de la mà del polonès Maciej Stojka, considerat un dels directius de referència del sector de la televisió de pagament.

Font: Ara