“M’han acomiadat, com a l’avi de l’Elionor”, ha piulat el periodista Bernat Barrachina Hernández, autor del rètol “Elionor se’n va d’Espanya, com el seu avi”, sobreimprès en el programa La hora de La 1 de dimecres. Guionista del bloc d’entreteniment, és un dels dos acomiadats de forma fulminant per la frase.

Abans d’aterrar al programa matinal de TVE a través de la productora Tesseo, Barrachina va ser responsable de comunicació de l’Ajuntament de Badalona durant l’alcaldia d’Àlex Pastor del PSC (2018-2020). Anteriorment havia treballat en programes de laSexta, Cuatro, Neox, Antena 3 o Melodía FM.

L’altre damnificat pel rètol segons alguns mitjans és el periodista Antonio Montilla, guionista del bloc polític de La hora de La 1, i anteriorment coeditor als informatius de laSexta.

Poc després de l’emissió del programa, l’administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, va lamentar “profundament el greu error” i va ordenar el relleu immediat dels seus responsables.

Segons la corporació pública, la inclusió del rètol va ser “una greu irresponsabilitat que no pot malmetre el compromís de RTVE amb la defensa dels valors constitucionals i de les institucions de l’Estat i de la Corona”.

Polítics de PP, Cs i Vox van carregar durament contra la televisió pública estatal per la sobreimpressió de la frase.