La direcció de betevé ha decidit activar un pla de xoc davant la “crítica” situació econòmica que travessa. “Tenim un dèficit econòmic enorme, que no para de créixer, i el qual hem d’aturar de forma immediata”, ha advertit el seu director, Sergi Vicente. Amb el pla es busca revertir “una situació que ens podria portar a la fallida”, a més de garantir un projecte “sostenible i competitiu” per al mitjà.

La primera mesura ha estat acomiadar nou professionals d’una plantilla de 247. “Si no ho fèiem, les conseqüències en un futur és probable que siguin molt pitjors”, argumenta en un comunicat Vicente.

El director de betevé explica que aquest divendres s’ha reunit amb el comitè d’empresa i la plantilla per comunicar la “delicada” situació de l’empresa, i ha demanat “responsabilitat a tothom per sortir d’aquest pou sense fons en el que ens trobem actualment”. També ha comunicat que es baixa un 5% el seu salari.

Augment de la massa salarial

Sergi Vicente atribueix la difícil situació econòmica a l’increment de la massa salarial, que ha passat de representar un 57,5% en el pressupost de 2019 a un 74,8% aquest exercici, de 9,4 a 13,5 milions d’euros (per la internalització de bona part de la plantilla i l’equiparació salarial). Segons el director de betevé, aquest percentatge no deixa marge per “fer televisió al nivell que necessitem i que se’ns exigeix”, ja que enguany pot dedicar a programació un 8,9% del pressupost de betevé (1,6 milions).

Vicente també afirma que l’Ajuntament de Barcelona els ha fet saber que no pot estar “rescatant constantment” betevé, i que el mitjà ha de reduir el dèficit “de forma immediata”. El consistori, subratlla el director, va fer una aportació extraordinària de 10 milions l’any passat i aquest en farà una altra d’un milió.

“Tots haurem de fer molts esforços els propers mesos per superar aquest moment crític”, avisa Sergi Vicente. La sostenibilitat de betevé passa, afegeix, per disminuir la despesa i augmentar els ingressos.

“Deixar passar el temps o mirar cap a una altra banda ara seria un acte d’inconsciència que no vull ni puc assumir com a director”, rebla Vicente, que va ser reelegit com a director al març.

Sergi Vicente: “betevé vol ser un referent informatiu més enllà dels aldarulls i la crema de contenidors”