El passat cap de setmana dos equips de betevé van rebre amenaces i coaccions mentre exercien la seva feina al carrer cobrint sengles concentracions de grups ultres. A més de rebutjar els fets, el mitjà indica que emprendrà les “accions legals que siguin necessàries” tant per garantir el dret a la informació de la ciutadania com la integritat física i professional dels seus treballadors.

“Lamentem que, un cop més, els periodistes siguin objecte d’actituds que posen en perill el lliure exercici del dret a la informació i exigim respecte per la feina dels professionals de la informació d’aquest i qualsevol altre mitjà de comunicació que, massa sovint, reben insults, amenaces, coaccions i, en alguns casos, agressions físiques”, assenyala betevé.

En un comunicat, recalca que “no ens deixarem intimidar a l’hora de publicar o emetre les informacions que considerem rellevants”. En aquest sentit, el mitjà recorda que quan les informacions es produeixen en l’espai públic “no entren pas en contradicció amb cap altre dret, com per exemple, el dret a la privacitat”.

Divendres al vespre, el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, José Vargas, va amenaçar un equip de betevé que cobria la protesta de grups ultres contra els talls diaris que es realitzen a l’avinguda Meridiana de Barcelona arran de la sentència del procés.

Vargas va exigir de males maneres al periodista i el càmera que eliminessin les imatges en què se’l veu participant en la concentració. “Que ho esborris. Si no, et trenco la càmera”, va etzibar el president de l’ACVOT al reporter. “Que no vegi cap imatge meva perquè si no ho passaràs malament”, va amenaçar.

El segon incident va tenir lloc dissabte al migdia, a la plaça Sant Jaume, al final de la concentració convocada per Vox contra el Govern de coalició de PSOE i Unides Podem. Simpatitzants del partit d’ultradreta van empentar i increpar el periodista de betevé que enregistrava la mobilització, van tapar amb la mà la càmera, i van escopir a la lent entre crits i insults.

betevé remarca que, en el moment de l’agressió, els cossos policials que eren a la plaça no van fer “res per evitar-la”.