L’empresari Blas Herrero, propietari del grup Kiss FM, juntament amb un grup d’inversors espanyols, ha presentat una oferta per comprar els mitjans de Prisa, segons ha avançat Expansión. L’oferta ronda els 150 milions d’euros, està oberta a la participació dels actuals accionistes, i compta amb l’assessorament de Société Générale.

Fonts del sector especulen que l’operació comptaria amb el suport del Banco Santander. Al juny, l’entitat (amb un 4,1% de l’accionariat de Prisa, però també el seu principal creditor), va aconseguir mantenir el seu candidat, Javier Monzón, com a president del grup, imposant-se al principal accionista, Amber Capital (amb un 29,8%).

L’oferta arriba quan Prisa treballa en la separació dels negocis de mitjans i educació. En aquesta línia, el mes passat va arribar a un acord per vendre la part del negocia Espanya de Santillana al grup finlandès Samona per 465 milions. L’operació està condicionada al vistiplau de les autoritats de competència i a la junta general d’accionistes de Prisa, convocada el 18 de desembre.