La 21a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català guardonarà Camacuc, Diari de Girona, L’Eco de Sitges i Fosbury com a millors publicacions en les modalitats de revista, premsa diària, premsa no diària i digital.

El jurat ha decidit atorgar el premi a la millor revista a Camacuc, fundada per un grup de mestres el 1984, “per fer un producte únic i de qualitat en català al País Valencià”, així com “per l’aposta pels autors locals”.

En la categoria de premsa diària, una novetat d’aquesta edició, el jurat ha guardonat el Diari de Girona, creat el 1889, del qual s’ha valorat “la seva cobertura territorial més enllà de la capital i els seus continguts que sovint han marcat l’agenda política”.

Per la seva part, en premsa no diària s’ha distingit el setmanari L’Eco de Sitges, fundat el 1887. El jurat en destaca “el rigor en el tractament de la informació cultural amb una marcada identitat de periodisme literari i la capacitat d’aglutinar moltes veus amb rigor i solvència”.

Finalment, en digital el premi s’ha concedit a Fosbury, que busca omplir un buit en el mercat amb informació esportiva que reverteixi el predomini del futbol envers la resta de disciplines. Una demanda que, segons el jurat, “omple amb una mirada heterodoxa que busca el matís i la diferència de cada un dels protagonistes i les seves històries”.

La 21a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català que organitza l’APPEC Editors de Revistes i Digitals  tindrà lloc el 30 de novembre a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona.

Durant la vetllada també es guardonaran reportatges de Cavall Fort, SomGarrigues i Adolescents.cat en les modalitats de revista, premsa i digital.

A més, l’APPEC concedirà el Premi de Comunicació al periodista Gustau Alegret; el Premi de Cultura a la lingüista i professora Carme Junyent, i el Premi Societat al Grup Bon Preu.