Abans de posar-se en marxa al setembre, i en paral·lel a la reeixida campanya de microfinançament endegada, el nou mitjà Crític inicia una sèrie de converses sobre el #SentitCrític amb diferents periodistes, acadèmics i activistes socials que apareixen en el vídeo de promoció del projecte. L’objectiu d’aquestes entrevistes és reflexionar sobre l’estat actual i de futur del periodisme amb persones de diferents àmbits.

La primera conversa és amb l’activista Ada Colau, exportaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, qui considera que “cal sacsejar” el món dels mitjans de comunicació a Catalunya, ja que s’està “lluny de tenir un periodisme independent i crític just quan el necessitem més que mai”. En aquest sentit, denuncia que els grans mitjans “formen part del món pervers” del poder econòmic i polític” i no exerceixen de “contrapoder”.

“Tenim dret a uns mitjans de comunicació que responguin davant la ciutadania i no davant d’un consell d’administració”, afegeix al respecte Colau durant l’entrevista. “Qüestionar les veritats del poder i les versions oficials hauria de formar part de l’essència del periodisme”, cosa que segons l’activista no passa. “Més que mai necessitem un periodisme crític: no com a periodisme alternatiu, sinó com a periodisme real”, rebla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram