El Consell d’Informatius de TVE ha rebutjat el nomenament d’Eladio Jareño com a nou director de TVE, a qui ha qualificat com una persona “amb un acreditat perfil partidista, censor i manipulador”. El CdI considera que els antecedents professionals de Jareño l’“incapaciten” per al càrrec, i assegura que el seu nomenament és “una altra passa enrere que impedeix la reclamada independència i pluralitat dels mitjans públics”.

En un comunicat, l’òrgan professional argumenta punt per punt les seves acusacions. D’entrada, pel que fa a al partidisme, el CdI esmenta els sis anys com a director de comunicació del PPC al costat d’Alícia Sánchez-Camacho; un “conflicte d’interessos” que ja va denunciar quan va ser nomenat director de RTVE Catalunya, perquè perjudicava la tasca informativa dels professionals.

Quant a la qualificació de censor, el Consell d’Informatius de TVE es basa en l’acomiadament fulminant de la periodista Cristina Puig, així com en la no emissió de la declaració al Parlament del director de Método 3 quan aquest va acusar Sánchez-Camacho i el seu entorn (del qual Jareño en formava part) de ser els responsables de la gravació de La Camarga, motiu pel qual en va demanar la destitució.

Finalment, el CdI fonamenta “l’alt grau de manipulació” en els informes del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Segons denuncia, aquests mostren com des de la tornada d’Eladio Jareño a Sant Cugat, el PPC “ha experimentat una presència creixent en els informatius de TVE Catalunya, arribant a liderar el temps de pantalla en moments puntuals sense cap justificació informativa, a pesar de ser una de les forces amb menys representació parlamentària”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram