El consell d’administració d’Unidad Editorial ha aprovat aquest dijous el nomenament de Casimiro García-Abadillo com a nou director d’El Mundo en substitució de Pedro J. Ramírez, qui encara ocuparà el càrrec fins a l’edició d’aquest diumenge. En la de dilluns ja exercirà García-Abadillo.

En un comunicat, Unidad Editorial explica que Pedro J. mantindrà una “relació de col·laboració” amb el grup, tot i que no en dóna més detalls. “Per a mi aquest és un moment de sentiments enfrontats. De pesar, d’orgull i de gratitud. Temps hi haurà pe exposar-los”, afirma Ramírez en la nota del grup. “Entenc la decisió, però si de mi hagués depès, hauria seguit sent director d’El Mundo tota la meva vida”, rebla.

Per la seva part, Unidad Editorial explica que ha decidit iniciar una nova etapa amb l’objectiu de “rellançar la difusió i consolidar el nou model digital”, i es mostra convençuda que en la nova fase “es posaran les bases que permetin restablir l’equilibri econòmic i financer de la capçalera”.

A més, el grup assegura que El Mundo “seguirà compromès com fins ara amb la independència i l’objectivitat en el tractament de la informació, així com amb la qualitat dels seus continguts”.

Casimiro García-Abadillo treballa a El Mundo des de la seva creació el 1989, provinent de Diario 16, on havia coincidit amb Pedro J. En els inicis va ser redactor en cap i corresponsal econòmic; el 1997 va ser nomenat adjunt al director, i l’octubre del 2004 va passar a ser vicedirector i responsable de totes les àrees d’informació de la capçalera.