El vicepresident del Govern balear, Biel Barceló, ha assegurat en la sessió parlamentària d’aquest dimarts que “en un parell de setmanes” serà tècnicament viable rebre de nou el senyal dels canals 3/24 i Super3/33.

La recuperació dels dos canals serà possible gràcies a l’adquisició d’un múltiplex estadístic que permet aprofitar al màxim el seu espai radioelèctric, ja que s’emetran pel mateix MUX on actualment ja hi ha IB3, IB3HD, la privada Canal 4 i TV3cat.

Reajustament d’IB3HD

Qüestionat pel diputat del PP Antonio Gómez sobre la possible pèrdua de qualitat de la TV balear, Barceló ha afirmat que, amb la tecnologia adquirida, no quedarà afectada la qualitat de cap dels canals. Amb tot, sí ha admès que s’hauran de “reajustar” les emissions d’IB3HD, però que en tot cas tindrà una qualitat “similar o superior” a la d’altres cadenes generalistes.

A més, Biel Barceló ha remarcat que el múltiplex estadístic no suposa un cost “exagerat” i ha retret als populars que aquesta solució ja la podien haver adoptat al març, quan van deixar perdre la recepció dels canals 3/24 i Super3/33.

El vicepresident balear també ha explicat que ja s’havien posat en contacte amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, des d’on els havien assegurat que no hi hauria problema per enviar de nou el senyal quan se’ls demani. 

Finalment, doncs, de les dues opcions que es plantejava per recuperar els dos canals de la CCMA, el Govern de les Illes Balears ha optat per l’opció més econòmica i que també trigava menys en fer efectiva la recepció. L’altra opció era utilitzar l’espai buit els MUX dels consells insulars, possibilitat amb un cost de mig milió d’euros anuals i que no es podria posar en marxa abans de deu mesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram