El nou Govern del PSIB-MÉS està treballant perquè a les Illes Balears es restableixin les emissions dels canals 3/24 i Super3/33 que al març va deixar perdre l’anterior Executiu del PP. Això, però, no passarà abans de tres o deu mesos, depenent de quina via es triï de les dues que es plantegen per recuperar els canals de Televisió de Catalunya.

L’opció més “òptima” tècnicament és la d’utilitzar l’espai buit dels múltiplexs dels consells insulars, segons explicava dimarts el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló. Aquesta possibilitat tindria un cost “important” de mig milió d’euros anuals i no es podria posar en marxa abans de deu mesos, ja que abans s’hauria de fer un concurs.

L’altra opció que hi ha sobre la taula és aprofitar el MUX del Govern balear on emeten IB3, IB3HD, la privada Canal 4 i TV3cat. En aquest cas, s’hauria de negociar amb les altres parts que comparteixen el múltiplex, que s’hauria de redimensionar comprimint el senyal. Aquí, però, el cost seria inferior i en tres mesos es podrien recuperar el 3/24 i el Super3/33. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram