El reportatge interactiu Dones sense llar, històries de supervivència, de la periodista i fotògrafa Claudia Frontino, publicat a l’Ara, ha guanyat la cinquena edició del Premi de Periodisme Feminista María Luz Morales. La peça se centra en la invisibilització de les dones pel que fa a les dades sobre sensellarisme.

Com a projecte de treball, Frontino va rebre el Premi Montserrat Roig al periodisme i la comunicació 2020 en  la modalitat de promoció de la investigació periodística en l’àmbit del benestar social. Un cop ja publicat, el passat febrer va guanyar el Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere en la modalitat de mitjans digitals.

Per la seva part, l’accèssit del Premi María Luz Morales enguany ha estat per al capítol Les nostres pioneres, de Xavier de Gispert Zegrí i Enric García Jardí, del pòdcast Fils de memòria de Tarragona Ràdio.

L’acte de lliurament va tenir lloc dimecres al vespre a La CIBA de Santa Coloma de Gramenet.

El guardó està convocat per l’Observatori Cultural de Gènere i l’Ajuntament de Santa Coloma amb el suport del diari Ara, i distingeix treballs breus en suport paper, digital o en qualsevol llenguatge audiovisual (vídeos, webdocs, podcasts, etc.) que versin sobre l’apoderament de les dones i els feminismes en qualsevol dels seus vessants. S’atorga un primer premi dotat amb 2.000 euros i un accèssit de 1.000 euros.

En aquesta edició el jurat estava format per Maribel Cárdenas, directora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma; Esther Vera, directora de l’Ara; M. Àngels Cabré, directora de l’Observatori Cultural de Gènere; Marta Corcoy, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Rosa Cerarols, directora de la unitat d’igualtat de la Universitat Pompeu Fabra; l’escriptora Anna Caballé, i el periodista Lluís Reales.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram