La coalició Compromís ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el decret del Consell de la Generalitat pel qual es designava Alejandro Reig com a “suplent del titular de la direcció general” de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

La formació demana que es declari nul el decret i es suspengui el nomenament de Reig, així com totes les accions que hagi adoptat en els dies que porta exercint el càrrec, entre elles els acomiadaments als mitjans públics en l’ERO que s’està executant a l’ens.

“No es pot nomenar un director general suplent sense passar per un consell d’administració”, ha remarcat a la Ciutat de la Justícia de València el representant a proposta de Compromís en el consell de RTVV, Rafa Xambó, per a qui el nomenament de Reig és “una il·legalitat” que no es pot permetre.

En el recurs, Compromís també proposa que, fins que no es triï un nou director general “pels conductes legals”, sigui el president del consell d’administració de l’ens qui assumeixi provisionalment el càrrec.

Demanen una reunió urgent de la comissió de control

Per la seva part, el portaveu de la coalició a les Corts, Enric Morera, ha explicat que ha demanat una reunió urgent de la comissió de control de RTVV al Parlament, i ha acusat al PP de paralitzar l’activitat parlamentària i fer tot el possible per impedir que l’oposició exerceixi la tasca de “control i de fiscalització” del Govern.

“Hem demanat en reiterades ocasions la reunió de la comissió de RTVV, hem demanat compareixences del director general fugat, i el PP de Fabra sols ha fet que protegir i encobrir als directius culpables de la desfeta econòmica i professional de RTVV”, ha assegurat Morera.

“No volem perdre uns mitjans públics que són del poble valencià i que s’han pagat amb els diners de les valencianes i els valencians i que haurien d’estar al servei del nostre poble, de la nostra cultura i de la nostra llengua i que, amb el pla d’aniquilació orquestrat pel PP de Camps i ara Fabra, volen reduir la nostra radiotelevisió a uns tristos mitjans que emetran programació feta per productores de fora i, segurament, d’amics de qui tots ja sabem”, ha reblat el portaveu de Compromís.