El comitè editorial d’El Periódico de Catalunya, impulsat tan bon punt el Prensa Ibérica va adquirir el mitjà, va quedar constituït el passat divendres amb la seva primera reunió. Està format pels periodistes Joan Tapia (president), Rafael Jorba (secretari), Andreu Claret, Rosa Paz i Albert Sáez; el catedràtic en assumptes constitucionals Xavier Arbós; els economistes Anton Costas i Anna Gener; i com a membre nata, la directora del diari, Anna Cristeto.

La finalitat del comitè editorial és “potenciar la connexió del diari amb la societat catalana, així com contribuir a la seva pluralitat i independència i proposar iniciatives per a la millora i qualitat dels continguts editorials”.

En la primera reunió van estar presents el president del grup, Javier Moll, i el vicepresident, Aitor Moll, que van exposar els objectius fixats: “Consolidar i incrementar la influència d’El Periódico com un gran diari català i de progrés, especialment atent a les noves inquietuds i preocupacions socials”.

En la trobada també es van explicar els canvis introduïts tant en el diari com en la seva estructura directiva, i es van analitzar les conseqüències que les últimes dades de l’economia internacional poden tenir tant a Catalunya com en el conjunt d’Espanya, segons explica el mitjà.

Les reunions del comitè editorial seran mensuals, tot i que també n’hi haurà de puntuals. Està previst que, per afavorir la interconnexió amb la redacció, es puguin sumar també directius del diari i alguns col·laboradors.